Mijn eerste ervaring met Carglass Vitaal

Door: Marieke van Duijnhoven
Functie: Interne Communicatie Manager

Al jaren heb ik hetzelfde fysieke probleem: een nek die vastzit. Normaal prima mee te leven, maar af en toe kan ik ’s ochtends ineens mijn bed niet meer uit. Een duidelijk signaal van mijn lichaam dat ik misschien iets rustiger aan moet doen, dat ik beter op mezelf moet letten. Heel goed, want anders zou ik gewoon rustig doorgaan. Doorgaan met werken met de laptop op schoot ’s avonds op de bank, doorgaan met het volplannen van mijn agenda, doorgaan met het niet instellen van mijn stoel op de flexplekken in Son. Ik weet dus precies wat ik niet goed doe, maar ik doe er niks aan. Tot nu dan! Tijd om als HR-collega het goede voorbeeld te geven. Ik wist namelijk dat er binnen het aanbod van Carglass Vitaal een dienst bestond die mij zou kunnen helpen: Intake bij Fysieke Klachten. Twee weken geleden was het namelijk weer zover: opstaan was lastig, mijn nek zat hartstikke vast. En ik koos ervoor om niet alleen maar mijn fysieke klachten van nu te verhelpen, maar er voor te zorgen dat de klachten niet steeds terugkomen.

Ik heb via carglassvitaal.nl gezocht naar ‘Intake Fysiek’, bij het Aanbod van het thema Bewegen. Toen ik het had gevonden heb ik het in mijn winkelmand gegooid en ‘afgerekend’. Is hartstikke gratis, dus weinig af te rekenen, maar toch. Vervolgens kreeg ik een bevestiging van de HR Servicedesk, en een paar dagen later werd ik gebeld door een fysiotherapeut van FysioCompanyCare. Ondertussen heb ik er twee behandelingen opzitten, en ik heb een werkplekonderzoek gehad. Heel veel handige tips die er voor moeten zorgen dat ik niet over een jaar weer in de lappenmand zit.

Wat het me tot nu toe heeft opgeleverd? Zowieso inzicht, want ik deed echt veel dingen verkeerd. Mijn stoel stond fout, mijn laptop te laag, bureau te hoog, ik gebruikte te weinig mijn muis en ik nam te weinig pauze. Daar ga ik dus aan werken. Ik heb ook meteen een aantal collega’s kunnen helpen bij de instellingen van hun werkplek. Daarnaast ben ik bijna van mijn nekklachten af na een paar goede sessies. Nu is het grotendeels aan mij: zorgen dat ik op mijn houding let. Ik ga ervoor!

Heb jij ook interesse? Kijk dan hier!

  • RECENT
  • POPULAR
  • GERELATEERD

Geef een reactie