In één keer stoppen met roken veel effectiever

Veel medewerkers van Carglass wisten het al door hun ervaring met de Allen Carr stoppen met roken cursus, maar wetenschappelijk onderzoek heeft nu ook uitgewezen dat Stoppen met roken alleen maar zin  heeft als de roker in kwestie in één keer stopt. Langzaam minderen werkt niet, heeft wetenschappelijk onderzoek bewezen.

Van de groep die sigaretten in één keer afzwoer, heeft na een half jaar nog ruim twintig procent het voornemen vol weten te houden. Van de proefpersonen die langzaam probeerden te minderen, is slechts één op de zeven na zes maanden nog clean.

Dat melden onderzoekers van drie Britse universiteiten maandag in het medische blad Annals of Internal Medicine. Hun resultaten bevestigen wat veel artsen al vermoedden. Maar in de praktijk valt het veel verstokte rokers toch te zwaar om hun verslaving in één keer af te zweren.

De wetenschappers van de Universiteiten van Londen, Oxford en Birmingham verrichtten hun onderzoek onder een groep van 697 rokers die zich hadden aangemeld. De groep die meteen moest stoppen, mocht wel nicotinevervangende middelen gebruiken, zoals pleisters of kauwgom.

  • RECENT
  • POPULAR
  • GERELATEERD

Geef een reactie