Collega Maurice Jansen: 24 jaar gerookt, in 1 dag gestopt

Met recht een succesverhaal van Carglass® Vitaal, het verhaal van Maurice Jansen. Werkzaam als hoofdmonteur in Cluster Arnhem, en tot een paar maanden geleden een fervent roker. Maar liefst 24 jaar lang rookte hij een pakje per dag. Totdat hij door teamcoach Dennis Brocker benaderd werd voor de Workshop Stoppen met Roken, 1 van de diensten uit het aanbod van Carglass® Vitaal. En ook al wilde hij niet perse stoppen, hij deed toch mee in oktober 2015. Met succes! Ik ging met hem in gesprek. 

“In principe was ik niet van plan te stoppen met roken. Maar Dennis zocht 8 collega’s voor de workshop, die gratis was, dus ik had ook niks te verliezen. Het enige wat het me kostte, was een zaterdag. Toen ben ik me gaan inlezen, vulde de vragenlijst in die je vooraf krijgt, en ging naar de workshop.”

De reden dat teamcoach Dennis deze workshop organiseerde, waren de resultaten van de Fittest van Cluster Arnhem. Het percentage rokers was erg hoog, net als in veel clusters overigens. Met vitaliteit als belangrijk onderwerp in het cluster, was het initiatief voor de workshop snel geboren.

“Het interessante van deze workshop van Allen Carr is dat ze niet benadrukken dat roken slecht is voor je gezondheid, of dat het veel geld kost. Als dat je zou overtuigen, was je namelijk allang gestopt. Ze gaan met je in gesprek over wat roken je brengt. En dan kom je tot de conclusie dat roken je eigenlijk niets brengt. Je wordt er niet blij van, en het lost je problemen niet op. Dus waarom zou je het doen? Niet roken scheelt zelfs een hoop stress. Als je een feestje hebt hoef je niet van tevoren te bedenken of je wel genoeg sigaretten hebt en waar je kunt roken. Om maar niet te spreken over de extra lucht die je hebt, bijvoorbeeld als je een trap oploopt.”

“Ook inzicht in de verslaving hielp enorm. Zo leerde ik dat je na drie kwartier alweer behoefte hebt aan nicotine in je lijf, maar dat het ook maar 3 of 4 dagen duurt om van die behoefte aan nicotine af te komen. Het moeilijkste stuk is het veranderen van je doen en laten. Dat duurt ongeveer 3 a 4 weken. Daarna ben ik bewust de verleiding uit de weg gegaan. Met oud en nieuw hebben we het vuurwerk bijvoorbeeld aangestoken met een aansteeklont, niet met een sigaret.”

Ondertussen heeft in Cluster Arnhem ook al een tweede groep rokers de workshop gevolgd. Het werkt dus aanstekelijk. Nu zijn er in het hele cluster nog maar drie collega’s die roken. En mochten ze weer aan het roken slaan, dan biedt Allen Carr een jaar lang garantie. Je mag de workshop dan gewoon opnieuw volgen. En heb je een dipje, dan kun je ze altijd  bellen, 24 uur per dag. Ook wordt er op 10 april een mountainbiketocht georganiseerd in het cluster. Goed bezig collega’s uit Cluster Arnhem!

Wil jij ook met vitaliteit en inzetbaarheid aan de slag? Neem dan eens een kijkje op carglassvitaal.nl.   

  • RECENT
  • POPULAR
  • GERELATEERD

Geef een reactie