Carglass® wint Kroon op het Werk prijs 2016 om succesvol ‘Carglass® Vitaal’ programma

Erik Derks, directeur HR van Carglass®: “Het winnen van deze prijs is letterlijk een kroon op ons werk. We willen onze klanten een onvergetelijke ervaring bieden met onze service, en dat kan alleen als ook onze medewerkers het werken bij Carglass® een onvergetelijke ervaring vinden. We vinden het belangrijk dat medewerkers kunnen investeren in zichzelf. We zijn dan ook verheugd dat we veel positieve reacties krijgen op het vitaliteitsprogramma.” Derks kreeg de prijs uit handen van de algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars Richard Weurding. Die sprak van een ‘prestatie van formaat’.

Carglass® heeft vitaliteit van haar personeel hoog in het vaandel staan. Dat uit zich onder meer in vooruitstrevende faciliteiten in de eigen cao, het ontbreken van jeugdloon en een individueel ontwikkelingsbudget voor alle medewerkers. De individuele ontwikkeling wordt daarnaast gefaciliteerd doordat leeftijdsdagen zijn omgebouwd naar inzetbaarheidsdagen, waardoor de medewerkers van Carglass® al bij de start, ongeacht de leeftijd, deze dagen kunnen inzetten voor de eigen ontwikkeling. Met het Carglass® Vitaal programma worden medewerkers uitgedaagd zich te blijven ontwikkelen. Zo hebben 80 medewerkers met succes meegedaan aan een actie om te stoppen met roken, zijn er jaarlijkse sportevenementen, kunnen medewerkers advies krijgen op het gebied van gezonde voeding en kunnen zij allerlei opleidingen volgen, ook als deze niet direct iets met hun werk bij Carglass® te maken hebben.

Over Kroon op het Werk prijs

De Kroon op het Werk prijs is een initiatief van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid. Het platform is ontstaan uit TNO en heeft als doel de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren door het bevorderen van gezondheid, vakkennis, vaardigheden, motivatie en de werk-privébalans. Bedrijven worden voor de prijs geselecteerd door een jury die onder leiding staat van FNV-voorzitter Ton Heerts.

 

  • RECENT
  • POPULAR
  • GERELATEERD

Geef een reactie