BLOG

Vanessa: “Super dat Carglass dit aanbiedt!

De eerste aanmeldingen via Springest zijn binnen! Zo ook die van Vanessa den Hoed, werkzaam als medewerkster Planning & Facturatie in Cluster Rotterdam. Vanessa gaat via Springest de training NLP volgen. Tijdens deze training leer je houding, gedrag en communicatie aan te passen aan verschillende situaties. We vroegen Vanessa naar haar ervaringen tot nu toe.

“Na een mailtje van de HR Servicedesk met daarin de mogelijkheid om een opleiding of training te volgen, dacht ik direct: ow wat GAAF! Ik was al langer geïnteresseerd in het volgen van een training of opleiding, maar omdat het vrij prijzig is kwam het er vaak niet van. Toen ik vervolgens het mailtje kreeg over Springest, was mijn eerste reactie dan ook: dit is mijn kans. Het is namelijk niet alleen mogelijk een opleiding of training te volgen die betrekking heeft op je werk, maar het is vooral gericht op je eigen ontwikkeling en de investering in jezelf.”

Nadat ik gekozen had voor de training NLP, kreeg ik al snel een reactie van HR dat de aanvraag goedgekeurd was. Alles was heel snel geregeld en ook nog eens vrij van kosten door het Carglass Inzetbaarheid Budget.”

Op de vraag wat ze jullie graag zou willen meegeven, gaf ze het antwoord: “Als je zoiets aangeboden krijgt, zou ik het zeker doen. Er is eigenlijk geen reden om het niet te doen. En tenslotte ben je nooit te oud om te leren en je kan er altijd beter van worden.”

Over Springest en het duurzame inzetbaarheidsbudget
Springest is de tool die jouw helpt met de zoektocht naar de juiste opleiding of cursus. Een opleiding of cursus waarmee je jezelf kan ontwikkelen en kan investeren in jezelf. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Carglass Inzetbaarheidsbudget (CIB). Een budget speciaal bedoeld voor jouw persoonlijke ontwikkeling! Ook nieuwsgierig? Kijk dan op: https://carglass.go.springest.nl/

 

Best of Belron 2016: Wesley en Mo zijn er klaar voor!

Gouda, 3 mei 2016: vandaag op bezoek bij een training van Wesley Maaswinkel en Mohamed Margai in service center Gouda. Ik wil toch wel graag met eigen ogen zien hoe ze zich voorbereiden op de wedstrijd in Lissabon (op 18 en 19 mei as). In Gouda ontmoet ik trainers Nick Nieuwenhuize en Marlous Janzen. Zij staan de heren bij. Nick (net als Robin) vooral op technisch vlak, en oud-winnaar, en Marlous voor de mentale training.

Voordat Wesley aan de slag gaat met de eerste opdracht, een repair, mag hij even koffie gaan halen. Mohamed en Nick halen even wat materialen weg uit zijn kist om er zeker van te zijn dat hij de inhoud van zijn kist goed controleert voordat hij aan de slag gaat. In Portugal noemen ze dat ‘snakes under the grass’. Natuurlijk ga ik even in gesprek met Wesley. Hoe bevalt het tot nu toe? “Nou ja, het zijn heftige dagen. Door de training ligt continu de focus op Best of Belron. Maar dat is uiteraard ook de bedoeling. En ik wist wel wat me te wachten stond, want de training van Robin twee jaar geleden vond plaats in Ede, en daar was ik toen aan het werk. Ik heb zijn training dus volledig meegekregen.”

Wesley heeft veel geleerd de afgelopen periode. Rustig blijven wat er ook gebeurt. “Nu ben ik heel relaxed tijdens een klus, en laat me niet afleiden. Dat was in het begin niet zo. Dan luisterde ik naar de gesprekken om me heen enzo. Marlous heeft me geleerd me daar voor af te zonderen. Ik moet doen wat nodig is voor de klus, geen randzaken eromheen.”

En dan aan de slag. Marlous stelt Wesley een aantal vragen in het engels, want in Lissabon moet hij ook vragen van interviewers kunnen beantwoorden. Daarna begint de repair. De auto is hetzelfde als de auto die in Lissabon gebruikt wordt: een audi A4. Het vak is ook precies even groot. Marlous speelt coach, Nick en Mohamed zijn de jury. Wesley krijgt 6 minuten voor stap 1 tot en met 11 van de repair. Daar staat normaal 10 minuten voor, maar dat moet natuurlijk sneller kunnen. Als de trainingen nu moeilijker zijn dan de wedstrijd in Lissabon, kan het alleen maar meevallen.

De repair gaat goed. Wesley laat zich inderdaad op geen enkele manier afleiden, zelfs niet door een vuilniswagen. Op een paar kleine puntjes na krijgt Wesley complimenten van de jury: good job! Nu is het de beurt aan Mohamed. Ook hij doet een repair. En dan blijkt dat we een prima runner-up in ons midden hebben. Wat een rust straalt hij uit. Met alle gemak van de wereld voert hij de repair uit. En ook de kritiekpuntjes pakt hij prima op.

Met een gerust hart verlaat ik de training, ook al staat er nog een voorruitvervanging op de agenda. De trainers vormen samen met Wesley en Mo een ijzersterk team. Dat gaat goedkomen in Lissabon!

Collega Maurice Jansen: 24 jaar gerookt, in 1 dag gestopt

Met recht een succesverhaal van Carglass® Vitaal, het verhaal van Maurice Jansen. Werkzaam als hoofdmonteur in Cluster Arnhem, en tot een paar maanden geleden een fervent roker. Maar liefst 24 jaar lang rookte hij een pakje per dag. Totdat hij door teamcoach Dennis Brocker benaderd werd voor de Workshop Stoppen met Roken, 1 van de diensten uit het aanbod van Carglass® Vitaal. En ook al wilde hij niet perse stoppen, hij deed toch mee in oktober 2015. Met succes! Ik ging met hem in gesprek. 

“In principe was ik niet van plan te stoppen met roken. Maar Dennis zocht 8 collega’s voor de workshop, die gratis was, dus ik had ook niks te verliezen. Het enige wat het me kostte, was een zaterdag. Toen ben ik me gaan inlezen, vulde de vragenlijst in die je vooraf krijgt, en ging naar de workshop.”

De reden dat teamcoach Dennis deze workshop organiseerde, waren de resultaten van de Fittest van Cluster Arnhem. Het percentage rokers was erg hoog, net als in veel clusters overigens. Met vitaliteit als belangrijk onderwerp in het cluster, was het initiatief voor de workshop snel geboren.

“Het interessante van deze workshop van Allen Carr is dat ze niet benadrukken dat roken slecht is voor je gezondheid, of dat het veel geld kost. Als dat je zou overtuigen, was je namelijk allang gestopt. Ze gaan met je in gesprek over wat roken je brengt. En dan kom je tot de conclusie dat roken je eigenlijk niets brengt. Je wordt er niet blij van, en het lost je problemen niet op. Dus waarom zou je het doen? Niet roken scheelt zelfs een hoop stress. Als je een feestje hebt hoef je niet van tevoren te bedenken of je wel genoeg sigaretten hebt en waar je kunt roken. Om maar niet te spreken over de extra lucht die je hebt, bijvoorbeeld als je een trap oploopt.”

“Ook inzicht in de verslaving hielp enorm. Zo leerde ik dat je na drie kwartier alweer behoefte hebt aan nicotine in je lijf, maar dat het ook maar 3 of 4 dagen duurt om van die behoefte aan nicotine af te komen. Het moeilijkste stuk is het veranderen van je doen en laten. Dat duurt ongeveer 3 a 4 weken. Daarna ben ik bewust de verleiding uit de weg gegaan. Met oud en nieuw hebben we het vuurwerk bijvoorbeeld aangestoken met een aansteeklont, niet met een sigaret.”

Ondertussen heeft in Cluster Arnhem ook al een tweede groep rokers de workshop gevolgd. Het werkt dus aanstekelijk. Nu zijn er in het hele cluster nog maar drie collega’s die roken. En mochten ze weer aan het roken slaan, dan biedt Allen Carr een jaar lang garantie. Je mag de workshop dan gewoon opnieuw volgen. En heb je een dipje, dan kun je ze altijd  bellen, 24 uur per dag. Ook wordt er op 10 april een mountainbiketocht georganiseerd in het cluster. Goed bezig collega’s uit Cluster Arnhem!

Wil jij ook met vitaliteit en inzetbaarheid aan de slag? Neem dan eens een kijkje op carglassvitaal.nl.   

Mijn eerste ervaring met Carglass Vitaal

Door: Marieke van Duijnhoven
Functie: Interne Communicatie Manager

Al jaren heb ik hetzelfde fysieke probleem: een nek die vastzit. Normaal prima mee te leven, maar af en toe kan ik ’s ochtends ineens mijn bed niet meer uit. Een duidelijk signaal van mijn lichaam dat ik misschien iets rustiger aan moet doen, dat ik beter op mezelf moet letten. Heel goed, want anders zou ik gewoon rustig doorgaan. Doorgaan met werken met de laptop op schoot ’s avonds op de bank, doorgaan met het volplannen van mijn agenda, doorgaan met het niet instellen van mijn stoel op de flexplekken in Son. Ik weet dus precies wat ik niet goed doe, maar ik doe er niks aan. Tot nu dan! Tijd om als HR-collega het goede voorbeeld te geven. Ik wist namelijk dat er binnen het aanbod van Carglass Vitaal een dienst bestond die mij zou kunnen helpen: Intake bij Fysieke Klachten. Twee weken geleden was het namelijk weer zover: opstaan was lastig, mijn nek zat hartstikke vast. En ik koos ervoor om niet alleen maar mijn fysieke klachten van nu te verhelpen, maar er voor te zorgen dat de klachten niet steeds terugkomen.

Ik heb via carglassvitaal.nl gezocht naar ‘Intake Fysiek’, bij het Aanbod van het thema Bewegen. Toen ik het had gevonden heb ik het in mijn winkelmand gegooid en ‘afgerekend’. Is hartstikke gratis, dus weinig af te rekenen, maar toch. Vervolgens kreeg ik een bevestiging van de HR Servicedesk, en een paar dagen later werd ik gebeld door een fysiotherapeut van FysioCompanyCare. Ondertussen heb ik er twee behandelingen opzitten, en ik heb een werkplekonderzoek gehad. Heel veel handige tips die er voor moeten zorgen dat ik niet over een jaar weer in de lappenmand zit.

Wat het me tot nu toe heeft opgeleverd? Zowieso inzicht, want ik deed echt veel dingen verkeerd. Mijn stoel stond fout, mijn laptop te laag, bureau te hoog, ik gebruikte te weinig mijn muis en ik nam te weinig pauze. Daar ga ik dus aan werken. Ik heb ook meteen een aantal collega’s kunnen helpen bij de instellingen van hun werkplek. Daarnaast ben ik bijna van mijn nekklachten af na een paar goede sessies. Nu is het grotendeels aan mij: zorgen dat ik op mijn houding let. Ik ga ervoor!

Heb jij ook interesse? Kijk dan hier!

Het duurt even, maar dan heb je ook wat….

De eerste planning van de livegang van carglassvitaal.nl was erg optimistisch. Half oktober moest de nieuwe site live. Gewoon een beetje doorwerken dachten Jurre en ik, dan moet het lukken. Bleek toch iets te enthousiast. We hadden niet stilgestaan bij het feit dat we van alle producten en diensten die vallen onder Carglass Vitaal een afbeelding moesten uploaden en een tekst moesten schrijven. En dan ook nog eens allemaal in het juiste formaat. Het leren kennen van het systeem achter Carglass Vitaal kostte ook wel veel tijd. Dat betekende dus dat de planning bijgesteld moest worden. Half november werd het nieuwe plan, en daarna eind november. Je hebt er als medewerker van Carglass dus even op moeten wachten, maar dan heb je ook wat! Ik ben hartstikke trots op het resultaat. Volgens mij helpt deze site ons enorm om het uitgebreide aanbod duidelijk te presenteren. Nu is het aan jullie!
> Heb je het gevoel dat je stilstaat in je ontwikkeling? Ga voor een opleiding of loopbaancoach!
> Zit je te vaak op de bank en wil je meer bewegen? Schrijf je in bij een sportschool via Carglass Vitaal!
> Is stoppen met roken 1 van je goede voornemens? Kies voor de workshop van Allen Carr!

Het begin is er, de site is live. Maak er gebruik van. Loop door het aanbod heen, bespreek het met collega’s en ga aan de slag. Succes!