Best of Belron 2016: Wesley en Mo zijn er klaar voor!

Gouda, 3 mei 2016: vandaag op bezoek bij een training van Wesley Maaswinkel en Mohamed Margai in service center Gouda. Ik wil toch wel graag met eigen ogen zien hoe ze zich voorbereiden op de wedstrijd in Lissabon (op 18 en 19 mei as). In Gouda ontmoet ik trainers Nick Nieuwenhuize en Marlous Janzen. Zij staan de heren bij. Nick (net als Robin) vooral op technisch vlak, en oud-winnaar, en Marlous voor de mentale training.

Voordat Wesley aan de slag gaat met de eerste opdracht, een repair, mag hij even koffie gaan halen. Mohamed en Nick halen even wat materialen weg uit zijn kist om er zeker van te zijn dat hij de inhoud van zijn kist goed controleert voordat hij aan de slag gaat. In Portugal noemen ze dat ‘snakes under the grass’. Natuurlijk ga ik even in gesprek met Wesley. Hoe bevalt het tot nu toe? “Nou ja, het zijn heftige dagen. Door de training ligt continu de focus op Best of Belron. Maar dat is uiteraard ook de bedoeling. En ik wist wel wat me te wachten stond, want de training van Robin twee jaar geleden vond plaats in Ede, en daar was ik toen aan het werk. Ik heb zijn training dus volledig meegekregen.”

Wesley heeft veel geleerd de afgelopen periode. Rustig blijven wat er ook gebeurt. “Nu ben ik heel relaxed tijdens een klus, en laat me niet afleiden. Dat was in het begin niet zo. Dan luisterde ik naar de gesprekken om me heen enzo. Marlous heeft me geleerd me daar voor af te zonderen. Ik moet doen wat nodig is voor de klus, geen randzaken eromheen.”

En dan aan de slag. Marlous stelt Wesley een aantal vragen in het engels, want in Lissabon moet hij ook vragen van interviewers kunnen beantwoorden. Daarna begint de repair. De auto is hetzelfde als de auto die in Lissabon gebruikt wordt: een audi A4. Het vak is ook precies even groot. Marlous speelt coach, Nick en Mohamed zijn de jury. Wesley krijgt 6 minuten voor stap 1 tot en met 11 van de repair. Daar staat normaal 10 minuten voor, maar dat moet natuurlijk sneller kunnen. Als de trainingen nu moeilijker zijn dan de wedstrijd in Lissabon, kan het alleen maar meevallen.

De repair gaat goed. Wesley laat zich inderdaad op geen enkele manier afleiden, zelfs niet door een vuilniswagen. Op een paar kleine puntjes na krijgt Wesley complimenten van de jury: good job! Nu is het de beurt aan Mohamed. Ook hij doet een repair. En dan blijkt dat we een prima runner-up in ons midden hebben. Wat een rust straalt hij uit. Met alle gemak van de wereld voert hij de repair uit. En ook de kritiekpuntjes pakt hij prima op.

Met een gerust hart verlaat ik de training, ook al staat er nog een voorruitvervanging op de agenda. De trainers vormen samen met Wesley en Mo een ijzersterk team. Dat gaat goedkomen in Lissabon!

  • RECENT
  • POPULAR
  • GERELATEERD

Geef een reactie